Gezondheidsklachten

Overgewicht en obesitas zorgt bovendien voor gezondheidsklachten.
Het is niet alleen de obesitas op zich wat zorgt voor gezondheidsklachten, het is ook de manier waarop we op het punt zijn gekomen dat we overgewicht hebben. Dit wordt veroorzaakt door te weinig bewegen en een verkeerd(te vet) voedingspatroon. Andere klachten die door deze twee factoren kunnen ontstaan zijn hart-en vaat ziekten, te hoog Cholesterol en zelfs galstenen.

Verminderde weerstand en risico op diabetes

Hart- en vaatziekten zijn zeer ernstige gevolgen van de verkeerde levensstijl die leidt tot obesitas. Maar veel vet eten, weinig groenten en fruit, en te weinig beweging zullen ook de algemene weerstand verlagen. Hierdoor neemt ook de kans op hele simpele zaken als griep of verkoudheid toe.

Te veel vet en zoetigheid eten brengen de gehele balans in ons lichaam in de war. Neem daarbij nog eens dat je waarschijnlijk al diverse pogingen tot afvallen hebt gedaan, soms misschien wel met hele drastische diëten, dan neemt hierdoor ook de kans op diabetes enorm toe.

 

Eigenlijk valt er weinig positiefs te koppelen aan obesitas en overgewicht. Logischerwijs kunnen we ons dan afvragen waarom het toch voorkomt en het zelfs vaker voorkomt. De uitleg hiervoor ligt in de oorzaken van de gezondheidsklachten. In de winkel is alles aanwezig en de meeste mensen kunnen er ook alles kopen. Diegenen die over minder budget beschikken kiezen vaak voor de goedkopere producten, denk maar aan chips, koekjes en ongezonde fastfood, die vaak heel wat vet en suikers bevatten. De rijkere, kunnen het zich permitteren er een hogere levensstandaard op na te houden en gebruiken vaak rijkelijke maaltijden. Dit gecombineerd met een druk leven waarin werken op de eerste plaats komt, zorgt voor te weinig lichaamsbeweging. Ongezond eten en weinig bewegen zijn DE oorzaken van overgewicht en obesitas.